top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKarlijn Scheffers

Zelfliefde & plantmedicijnen

Bijgewerkt op: 22 okt. 2021

Ik voel dat ik een blog wil schrijven over het thema zelfliefde. Omdat zelfliefde voor mij de kern oftewel essentie omvat van eigenlijk alles. Afgelopen dagen heb ik het voorrecht gehad om te 'reizen' met de huini kuin. De huini kuin zijn een sjamenentribe uit Brazilie. Zij werken al generaties lang met een plantmedicijn genaamd Ayahuasca. Ayahuasca wordt gemaakt uit twee planten. De basis is de liaan en deze wordt aangevuld met de bladeren van Psychotria viridis. De liaan zorgt ervoor dat de DMT uit de bladeren niet meteen wordt afgebroken en daardoor werkzaam kan zijn in het lichaam.


Het drinken van het plantmedicijn zorgt ervoor dat je lichaam, emoties, gedachten en essentie op een diep niveau gereinigd worden. Het is een diep helingsproces en je krijgt inzicht tot op de wortel van je problemen in het aardse bestaan. Ik zie het als het maken van een reis door je ziel. Je krijgt tijdens je reis precies te zien wat je nodig hebt om te helen. In principe laat het medicijn je zien wat er tussen jou en je licht instaat. Het is absoluut geen snoepreisje en ik drink het medicijn niet voor mijn lol. Het is echt hard werken en het gaat vaak heel diep. Dieper dan je mentale voorstellingsvermogen kan bedenken. Ik zeg daarom ook altijd; je moet echt een innerlijke roep voelen om de reis met jezelf aan te gaan.


Persoonlijk voelde ik de roep 10 jaar geleden al. Hier begon mijn medicijnpad. Ik werd geroepen in mijn dromen, visioenen of ik voelde een innerlijke stem die aangaf dat het tijd was weer een 'sacred voyage' te gaan maken. Inmiddels heb ik velen reizen mogen maken en een opleiding gevolgd om zelf ceremonies te begeleiden. Mijn pad ontwikkelde zich verder en ik voelde een roep om met het medicijn te werken in zijn oorsprong, de kern. En hoe kan dat nou anders dan met Sjamanen te werken die groot zijn gebracht met het medicijn. Deze sjamanen worden in hun tribe herkent, hun talenten van heler en genezer wordt gezien en van jongs af aan worden zij geïnitieerd om met het medicijn te werken. Zij ZIJN het medicijn. Het reizen met een sjamaan of sjamanentribe uit de amazone ervaar ik dan ook echt anders, er wordt een andere laag geraakt. Zij kunnen met hun liederen en icaro's helen, verbinden met jouw spirit en je begeleiden in je reis naar heelwording en genezing.


Dit ter introductie ;). De afgelopen dagen heb ik het voorrecht gehad om de huini kuin sjamanen te ontmoeten en te reizen met het medicijn. ik heb me mee laten voeren met hun prachtige muziek en liederen en ben de diepte ingegaan met mezelf. Het afgelopen jaar was voor mij een jaar van loslaten, overgaven en surrender. Ik heb mijn ex-man losgelaten, mijn boerderij, mijn werk. Mijn lichaam werd ziek en ik kon niets anders dan me overgeven. Me overgeven aan mijn eigen ritme. Volledig de ontspanning in. Ik heb mijn eigen bezieling weer hervonden en ben door deze ervaring weer verliefd geworden op het leven. Het plantmedicijn werkt heel erg met intenties. Door het uitspreken en voeden van je intentie, communiceer je met het medicijn en wordt tijdens je reis naar boven gehaald wat op dat moment belangrijk voor jou is.


En zo kwam ik uit bij het thema: zelfliefde. In mijn reizen kon ik zo diep zien dat zelfliefde de kern van alle dingen is. Dat, als het je lukt om diep van jezelf te houden, vanuit hier alles kan ontstaan. Vanuit een zuivere intentie. In mijn reizen zag ik dat ik nooit heb geleerd mezelf liefde te geven. Ik voelde heel veel ongezien verdriet in mijn systeem. Oud verdriet wat nooit een plekje heeft kunnen krijgen. Ik leerde hoe ik mezelf als een warme deken kon verwarmen en liefde kon geven. Mijn verdriet hierdoor verzacht werd en kon wegvloeien als smeltwater. Ik kon zien hoe ik altijd heb uitgereikt naar andere mensen om liefde te ontvangen, om zo de pijn en leegte in mezelf te verzorgen. Ik zag dat dit niet constructief was omdat de mensen om mij heen me nooit de duurzame liefde konden geven die ik nodig had. Dit is iets wat ik alleen zelf kan doen om diep te helen.


Ook zag ik alle oordelen die ik naar andere mensen had in de ruimte. Deze werden zo uitvergroot, dat ik gek werd van de irritatie. Het plantmedicijn liet me op een gegeven moment zien dat deze oordelen helemaal niet over de ander gingen maar over mezelf. Deze oordelen heb ik namelijk naar mezelf toe. NIET liefdevol dus. Ik zag hoe al deze oordelen werden verzacht en geherprogrammeerd. Waardoor mijn hart zich meer en meer kon openen. Ik voelde het warmer en warmer worden van binnen. Dit was zo'n mooie life changing ervaring.


Ik kon zien dat veel liefdesrelaties van mij gebaseerd zijn geweest op het willen ontvangen van liefde van een man. Omdat ik simpelweg niet wist hoe ik mezelf deze liefde kon geven. Ik zag hierin ook heel sterk dat, op het moment deze man mij geen liefde meer kon geven, ik uit verbinding ging omdat dit simpelweg te pijnlijk was. Ik ging op zoek naar iets of iemand die mij wel deze liefde kon geven. Alleen zag ik ironisch genoeg 1 ding over het hoofd; MEZELF. Ik, die mij liefde kan geven. In overvloed zelfs. Want liefde is altijd en overal. En vanuit dit gevulde hart kan ik ook de mensen om mij heen liefde geven. Omdat mijn hart overstroomt en ik deze overvloed kan delen met de wereld. ZONDER dat ik er iets voor terug hoef. (liefde ;)).


Wauw, wat een mooie lifechanging ervaring was dit. Zelfliefde, het hart van alle dingen. Zal voor altijd geimprint in mijn hart zijn. Ik zal nooit nooit vergeten dat ik voorop kom. En dat vanuit hier alles mag en kan ontstaan. Vanuit liefde, overvloed en kracht.


Nu ik me bewust ben van dit mechanisme zie ik zoveel problematieken om me heen die terug te herleiden zijn naar zelfliefde, oftewel geen zelfliefde. Relatieproblemen, problemen op het werk, angsten, verdriet, pijn, ouder issues, schoolproblemen. Alles is te herleiden naar zelfliefde. Als we een gebrek hebben aan zelfliefde, ontstaan mechanisme en strategien die ons weg houden van ons ware zelf om liefde van de ander te ontvangen. Dit is zeer destructief en vaak hebben we hier zelf geen zicht op. Daarom is het belangrijk om transformatiewerk te doen zoals coaching, heling, werken met plantmedicijn of stilte. Om terug te komen naar de bron, jouw essentie van wie je ten diepste bent.


Wil je graag ontdekken wat het is om te werken met plantmedicijnen? Ik begeleid ceremonies met de magische truffel in Amsterdam, samen met mijn collega Anne. Meer informatie over deze ceremonies is te vinden onder het kopje diensten en agenda. Je bent van harte welkom.


Blessings,

Karlijn


98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page