top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKarlijn Scheffers

Je zielsmissie leven.

Bijgewerkt op: 14 okt. 2021

Lange tijd heb ik me onrustig gevoeld van binnen. Ik voelde op een diepe laag in mezelf dat ik naar de aarde ben gekomen met een purpose. Met een missie om op mijn manier de wereld mooier te maken. Ik heb lang met een onrustig gevoel rondgelopen; ik had namelijk geen idee hoe ik mijn talenten en gaven tot expressie kon laten komen. Ik werd geleefd door de dagelijkse verwachtingen en afleidingen. Het maakte me onrustig en ik voelde me vaak leeg. Ik wilde impact maken en in service zijn.

Later in mijn leven ontdekte ik dat het onmogelijk is in service te zijn voor anderen, laat staan de wereld als je niet in service bent voor jezelf. Zelfliefde noem ik dat. Ik moest leren voor mezelf te kiezen, te begrenzen, te voelen, mijn verlangens en behoeften te eren. Heel mijn leven had ik strategieën ontwikkeld om er voor anderen te zijn, in service te staan voor de mensen om me heen. Onderliggend deze strategie ligt een diepe kindswond; gezien en erkend willen worden en hiermee bestaansrecht genereren. Mijn innerlijke reis ging over zelfliefde; liefde voor mezelf ontwikkelen. De veiligheid in mezelf vinden, voelen en voeden. Mijn verlangens, behoeften en grenzen eren. Doen waar ik blij van word. Mezelf toestaan mijn eigen ritme te volgen in plaats van andermans ritme of verwachtingen.


En juist dit laatste aspect; doen waar je blij van wordt is wat mij betreft dé sleutel voor het vinden van je zielsmissie. Ik zie zoveel mensen om me heen zoeken naar hun purpose, broncode of zielsmissie. Deze zoektocht is killing en leidt helemaal nergens naar toe. Het enige wat wij hoeven te doen is te volgen waar ons hart blij van wordt. Onze passies volgen want dat is de taal van onze ziel! Als wij deze weg volgen dan zitten we op het juiste pad en zullen toevalligheden, ontmoetingen en kansen als vanzelf op ons pad komen. Als wij expansie voelen in de keuzes die wij maken dan klopt het. Als we verkramping voelen dan zegt iets in ons systeem; nee stop dit klopt niet, ga terug naar je gevoel. Dit noem ik: het durven volgen van je intuïtie.


Ja, ik geloof er heilig in dat wij allemaal met een purpose naar deze wereld zijn gekomen. Een soort zielscontract dat wij met onszelf hebben getekend. "Dit wil ik beleven en ervaren, zo wil ik evolueren, met deze thema's wil ik aan de slag en deze talenten en gaven wil ik inzetten voor de wereld om me heen. Dus op grotere schaal is er wel degelijk een uitgezet plan voor ons als ziel om te beleven, belichamen, ervaren en scheppen. Echter, op kleine schaal, hier in dit mensenleven heeft het wat mij betreft geen zin om in het nu zo bezig te zijn met deze grote schaal van het vinden van onze zielsmissie. Deze kunnen wij namelijk niet vinden. Wat wij wel kunnen doen is helemaal in het moment aanwezig zijn en voelen wat ons joy, vreugde en passie schenkt. Heel vaak (niet altijd) zijn deze gekoppeld aan onze talenten en gaven. Wij hebben namelijk als ziel allemaal een rugzakje talenten en gaven meegekregen. Deze maken ons uniek en maakt jou jou en mij mij. Door het expressie geven aan deze talenten en gaven komt onze binnenwereld tot vorm en vaak geeft ons dit een enorm gevoel van blijdschap, expansie en kracht. En juist door het uiting geven aan onze talenten en gaven vervullen wij onze zielsmissie in het hier en nu!


Jij laat hiermee namelijk zien wie jij ten diepste bent en inspireert hiermee de mensen om je heen. Ik vind niets mooiers om de schoonheid van mensen te zien die doen waar ze blij van worden en 'aan' van gaan. Of het nu een muzikant, een dansen, een dichter, een tuinier of een spreker is. Mensen die doen waar ze blij van worden en passie voor voelen vervullen een wezenlijke rol in het grotere geheel. Zij nemen hun plek in, in de schakel van het leven en inspireren hiermee anderen dit ook te doen.


Daarom is mijn stelling: ga niet op zoek naar je zielsmissie maar doe in het nu waar je blij van word en geef hiermee uiting aan de gifts die je hebt ontvangen. Op een diepe laag is het zelf 'egoïstisch' geen uiting te geven aan dat waar je gepassioneerd over bent. Je hebt deze gaven niet voor niets ontvangen; doe er iets mee! Show yourself, shine your light! Jij mag je ruimte innemen, er is namelijk niets mooiers dan mensen te zien met stralende ogen die doen waar ze blij van worden en gepassioneerd over zijn.


"The purpose of life is to find your gift. The meaning of life is to give it away"


Blessings, Karlijn


* Wil jij dieper inzicht in je talenten, gaven, passies, en zielsmissie? Boek een 1 - 1 sessie of traject en we gaan samen aan de slag met dit thema door middel van een reading en coachingsessie.
78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page